• Pressmeddelande
  • /
  • Sibek har tecknat kontrakt med Alstom avseende installation i uppdraget Borlänge-Mora ställverksbyte

Sibek har tecknat kontrakt med Alstom avseende installation i uppdraget Borlänge-Mora ställverksbyte

Sibek har tecknat kontrakt med Alstom avseende installation av hårdvara i uppdraget Borlänge-Mora ställverksbyte. Beställningen har kommit som ett tillägg till det pågående projekteringsuppdraget för ställverksbytet och är värd ca 3 MSEK.

”Jag är väldigt nöjd med att vi tecknar kontrakt för den här typen av tjänst. Denna typ av uppdrag passar Sibek bra då det ligger nära vår övriga verksamhet och många medarbetare har en bakgrund inom entreprenad. Det är förstås en fin möjlighet för oss. Det är också glädjande att vi har ett otroligt bra samarbete med kunden som i och med detta visar sitt förtroende genom att utöka vårt engagemang till fler områden.” säger David Berg, VD.

Projektet går ut på att byta datorställverk 85 till den nyare versionen 95 på en sträcka av Dalabanan mellan Borlänge och Mora. Sedan tidigare har Sibek uppdraget att projektera och säkerhetsgranska bygghandling samt att driftsätta den färdiga anläggningen. Den totala kontraktsumman uppgår till ca 14 MSEK.

Arbetet med installationen påbörjas under våren för att avslutas i samband med att det nya ställverket tas i drift i oktober 2024.

Senaste pressmeddelande
Publicerat: 2024-02-01
Sibek har tecknat kontrakt med Alstom avseende installation i uppdraget Borlänge-Mora ställverksbyte
Publicerat: 2023-12-18
SIBEK AB (publ): Delårsrapport kvartal 2, augusti – oktober 2023
Publicerat: 2023-12-07
Sibek har tecknat kontrakt med Trafikverket avseende uppdraget Signaltrimningsåtgärder Rotebro
Publicerat: 2023-11-01
Sibek har godkänts för notering på Nasdaq First North Growth Market